Lee Man Hee, Mindanao'da barışı sağlıyor

Merhaba Arkadaşlar,
Bugün de sizlere Shincheonji Genel Başkanı Man Hee Lee'nin sahip olduğu düşünceyi daha iyi anlayabilmek için yaptığım araştırmalar sonucunda  bakış açınızı değiştirebilecek bazı bilgileri paylaşmak istedim. Bu konuda; "Bay Lee, farklı dinlerden temsilciler ile dinlerin birlik olması gerektiğinin farkındalığını sağlamak için barış ortamını oluşturmada Mindanao'daki insanların düşünmelerini sağladı" haberini sizler için soru-cevap şeklinde hazırladım. 



S1. Başkan-Lee'nin Mindanao Katolik-İslam barış anlaşmasının anlamı nedir?

-Mindanao Barış anlaşması, Mindanao'da barışın sağlanmasında cesur ve farklı bir plan. Bu gerçekten Filipinliler için çok önemliydi, özellikle Mindanao'daki insanlar için. Dinlerde birlik olması gerektiğinin farkına varmak büyük bir şey ve bu da farklı dinlerdeki temsilcilerin barıştaki rollerini düşünmelerini sağladı. Aynı zamanda, sadece savaşa son vermekle kalmayıp, savaşın sonunda eğitimsizlik, yıkım, yetersiz beslenme ve yoksulluk gibi travmatize her şeyi sona erdirmeyi düşünen insanlar ve/veya organizasyonlar (Bay Lee ve HWPL) olduklarını da gösterdi. 

S2. Başkan-Lee hükümet üyesi değil ama onun Mindanao barışı sağlama başarısını değerlendirebilir miyiz?

- Bay Lee bir politikacı değil ve Mindanao'dan da değil ama barış savunuculuğu, Mindanao'ya ulaşması ve bölgede barışa ulaşması için yolu açtı. Savaşın zor olduğu bir bölgede barışı sağlama niyeti, sadece şöhret kazanmak ve sadece seçmenlerin kalbini kazanmak için barıştan bahseden politikacıların ve hükümet liderlerinin aksine, gerçek ve yürekten geliyor.




Q3. Son zamanlarda Başkan Man Hee Lee, Mindanao adasının sakinleri tarafından davet edildi. HWPL GÜNÜ yaptılar. Katolik - İslam temsilcilerine başkan Lee'ye teşekkür ettiler. Bu sonuç hakkında ne düşünüyorsun?

-Son zamanlarda sonuçlanan HWPL Günü veya Mindanao Barış Zirvesi, gerçekten barışın gerçekleşmesini istiyorsak, bunun mümkün olduğunun açık bir tezahürüdür. Mindanao'daki bir savaş bölgesinde çok sayıda katılımcı görmek gerçekten harikaydı, orada insanlar genellikle ne hissettiklerini veya duygularını ifade etmekten korkuyorlar, ancak onları Bay Lee ile barış savunuculuğuyla özgürce yürürken görmek, korkuya ve savaşa esaret olduğu anlamına geliyor ve bu dönem sona eriyor. Belki de doğru olduğunu düşündükleri şeylere karşı koyma cesaretini kazandılar, çünkü Bay Lee gibi biri Mindanao'ya gelip onlar için savaşmaktan korkmadı. Bay Lee'ye verdikleri takdir, barış çalışmaları için büyük şükranlarının güçlü bir göstergesidir. Gerçekten de barış imkansız değil, elde edilebilir.


S4. Lütfen Başkan Lee'nin Mindanao'nun barış başarısını bilmek isteyenlere bir şey söyleyin.

-Mesajım, bu konuda net bir zihin ve kalbe sahip olmaları gerektiğidir. Bay Lee'nin dünya barışına ulaşma konusundaki başarılarını eleştirmek ve reddetmek yerine, Bay Lee'nin çabalarını takdir etmeli ve sadece dünya barışı için savunuculuğuyla el ele çalışmalıdırlar.





Yorumlar

  1. Şuan dünyanın böyle bir şeye çok ihtiyacı var sanırım.

    YanıtlaSil
  2. Karşılığında bir şey beklemeden, barışı sağlama düşüncesi, halkın ihtiyaçlarını giderme , sorunlarına çözüm bulabilme ve halkın sessiz kaldığı bir yerde bir kahraman gibi onların hakkını savunması.. Şu an dünyada böyle kişilerin bulunması hala bir şansımız olduğunu gösteriyor. Bu adamın çalışmalarını daha yakından takip edeceğim . Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar