Shincheonji ve HWPL


Shincheonji ve Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL)  birbirinden nasıl farklıdır?



[Cheonji-ilbo(H.E. Times) Yi, Som]


























18 Eylül 2016’da Jamsil Olimpik Stadyum’unda, WARP(Dünya Dinler Birliği) zirvesinin ikinci yıl anma töreni için düzenlenen Barış Festivali ile birlikte bir sivil toplum kuruluşu olan HWPL’e(Cennet Kültürü, Dünya Barışı, Işığın Yenilenmesi) ilgi giderek artıyor.

Bu mecralarda HWPL’in, Shincheonji’nin gizlenmiş bir kuruluşu olduğu ile alakalı art niyet gözeten yalan haberler ortaya çıktı. Bunlarla dünya barışının değerini kötülemeyi hedefliyorlar. Yalan bilgileri avantajlarına kullanan bazı medya organları bu akıma katılarak benzer şekilde art niyetli makaleler paylaştılar.

Ne var ki, Shincheonji ve HWPL birbirlerinden farklı olan iki tane organizasyondur.

Öncelikle, HWPL Birleşmiş Milletler Halkla İlişkiler departmanında 2012 yılından beri kayıtlı olan, amacı dünya barışını sağlamak ve küresel savaşı sonlandırmak olan bir sivil toplum kuruluşudur.

HWPL’e göre organizasyon, IWPG(Uluslararası Kadın Barış Grubu) ve IPYG(Uluslararası Genç Barış Grubu) ile birlikte küresel çapta savaşı sonlandırmak adına temkinli olarak barış aktiviteleri gerçekleştiriyor.

HWPL, genel başkanı Man-Hee Lee’nin bizzat birden fazla ziyaret ettiği 100’den fazla ülke ile barış antlaşmaları imzalayarak gerçekçi barış yaklaşımları uyguluyor. Başkan Lee, din kavramı toplumun %80’ninden fazlasını etkilediğinden dolayı ‘Barış Bildirisi ve Savaşı Sonlandırma’(DPCW) ve ‘Dünya Dinler Birliği’(WARP), amaçları küresel barışı sağlama, savaşı sonlandırma ve dinleri bir araya toplamak olan bu iki oluşum ile, barış adına çözümler önerdi. Bu barış aktivitelerinin temeli ilk olarak 25 Mayıs 2013’te Başkan Lee tarafından oluşturulan ‘Dünya Barış Bildirisi’ne dayanıyordu.

2016 yılı Mart ayında, ‘Barış Bildirisi ve Savaşı Sonlandırma’(DPCW) HWPL tarafından Seoul COEX Kongre Merkezi’nde kamuya sunuldu ve 2016 yılı Ağustos ayında ‘Dünya Dinler Birliği’(WARP), 90 ülkede 190’dan fazla ofis açtı. Amacın her zaman barışı sağlamak ve gelecek nesillere miras bırakmak olmasıyla 17 Eylül 2014’ten beri WARP zirvesi Seoul’da her Eylül ayı düzenleniyor.
Amacı her daim barışı sağlamak ve bunu gelecek nesillere aktarmak olan WARP, 17 Eylül 2014 ilk WARP zirvesinin yapılmasından bu yana her Eylül ayı Seoul’da düzenleniyor.

70 yurtiçi ve 100 yurtdışı dalı olan HWPL, içinde Maya halkları(12 milyon) ve karma 14 milyon Roman etnik grubunu içeren binlerce üye bulunduruyor.

Buna ek olarak 70 güncel ve eski devlet başkanları, 300 güncel ve eski başyargıçlar ve dini liderler, aynı zamanda bütün medya organları HWPL için temsilci görevi yapıyorlar.

Filipinler Mindanao’daki çatışmanın çözümlenmesinde HWPL’in büyük bir rol oynaması da kayda değer bir durum. HWPL aynı zamanda dünya genelinde birçok barış okulu kurarak günümüzde oldukça ilgi duyulan dünya barışını gerçekleştirmek adına ilerleme kaydetti.

Fakat Shincheonji 1984 Mart ayının 14’ünde, Gwacheon Gyeonggi eyaletinde kuruldu. Altında 95 kilise ve 12 oymak bulunan Shincheonji, HWPL’den tamamen farklı bir yapıya sahip.

Binlerce üyesi olan HWPL’in aksine Shincheonji, Siyon Hristiyanlık Merkezi’nde eğitimlerini tamamlamış yaklaşık 200.000 üyeye sahiptir.

İncil’i inancın en önemli esası ve ana kaynağı olarak değerlendiren Shincheonji, İncil’de geçen ‘Gökte olduğu gibi yeryüzünde de olsun’ sözlerine göre kurulmuştur. Aynı zamanda Shincheonji, İncil’i temel alarak inanışın önemini uyandırmasıyla da bilinir.  

Shouts for unification of the Korean Peninsula at HWPL's World ...

Yorumlar

  1. Gerçekten yeni yazılar paylaştıkça dahada çok merak sardı beni teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Vav çok ilginç gerçekten merak ettim. Açıklama için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten Dünyamızın böyle bir etkinliğe çok ihtiyacı var

    YanıtlaSil
  4. Kim yaparsa yapsin boyle bir amacla yapilan etkinlikleri gormek her zaman guzel oluyor, tesekkurler bilgilendirme icin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar