Shincheonji Genel Başkanı Manhee Lee '' Tanrı'ya ait olarak Bizler Biriz''

 

2 Nisan'da tüm dünyadan Shincheonji ile işbirliği yapan pastörler için konferans düzenlendi. Ve pastörler  "Shincheonji'de Tanrı bulunduğundan açık sözü bilebiliriz" diye söylediler.





Shincheonji İsa Kilisesi Tanıklık Çadır Tapınağı(Genel Başkanı Manhee Lee, Shincheonji Kilisesi) 'tüm dünyadan Shincheonji ile işbirliği yapan pastörlerin davet edildiği konferans' düzenlendi, 2 Nisan günü Kore saati ile öğleden sonra 17.00'da tüm dünya pastörlerinden 1500 kadar kişi ve medya çalışanlarının katıldığı etkinlik ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleşti.

 Shincheonji İsa Kilisesi geçen yıldan itibaren devam eden online seminerler ile pastörler ile işbirliği antlaşmaları imzalanması üzerinden paylaşımlar için çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. ShinChang Kim Genel Merkez Yurtdışı Söz İletme Dpt. Lideri ''Geçen yıl Ağustos ayında Afrika'daki pastörler ile online söz semineri sonrası katılımcılar ile söz paylaşımı için işbirliği yapıldı, Eylül ayında ilk olarak Uganda Tanrı Varlığı İbadet Kilisesi ile Shincheonji İsa Kilisesi arasında işbirliği yapıldı" diye söyledi ve bu antlaşmanın altyapısına dair açıklamalarda bulundu.

 O günki Konferans'ta Shincheonji İsa Kilisesi ile birlikte çalışacağım diyen ve açık söz paylaşımında bulunacağım diyen çobanların(pastörler) hikayeleri ve kendilerini tanıttıkları zamanı geçirir olduk.

 Barış ve Esenlik Kilisesi sorumlu Pastörü Dongsu Kim "Geçmişte benim 'İsa'ya inanıyorum' diye söylemim lütfa sahip olmak, kurtarışı elde etmek diye düşüncemdi, cennete ölürsem giderim diye düşünüyor ve biliyordum. Ölüp de diriliş yapardım düşüncesindeydim" kendime dair kurtarış için hatalı düşünceye sahipmişim diye itirafta bulundu.

 Şu anda Pastör Kim Shincheonji İsa Kilisesi'nin açık sözünü ögrendikten sonrası kendi kilise üyelerine de öğretiyor durumdadır. "Artık zamanı geldiğinden tüm pastörler de buraya gelip öğrenip idrak edip doğru kanıtlara sahip olup yaşadıkları imanı tutarlarsa iyi olacaktır" diye şöyledi ve " Kendi tanışık olduğum pastör arkadaşlarıma da Shincheonji'nin açık sözünü iletmek istiyorum, geçmiş olan kurtarış teorisinin hatalı olduğunu idrak edip bu sözü sen de mutlaka öğrenirsen iyi olur diye içten bir yürekle anlatıyorum" diye de kendi söylemlerinden bahsetti.

 Fildişi Sahilleri' nde 11 yıldır kilise yönetiminde görevli olan Pastör Wilfried Endohoo " Teoloji okulunda ögrenerek pastörlük eğitimi alıp küçük bir odada dua toplantısı ve ibadet zamanı geçiren bir toplulukla başlayıp şu anda şükürki 11.yılda 500 kadar üyemiz oluştu. Ve şu anda kendisinden de bahsederken Teoloji Okulu'nda profesör olarak da devam ettiğini de belirterek kendisini tanıttı.

 Ve şu anda Pastör Wilfried Endohoo Siyon Söz İletme Merkezi'ne kayıt olup başlangıç seviyesi 16.bölümü öğrenme sürecindedir. Pastör Wilfried "Shincheonji'nin derslerini dinleyerek benim sahip olduğum kutsal kitaba dair düşüncelerim ve bilgilerim kırılıp değişir olduğu bir dönem oldu. İsa ve sözünün gerçekliğini kendi yüreğime de gelir oldu" dedi ve "artık açık sözü tamamen öğrendikten sonra adam akıllı ben de iletmek istiyorum, 8 yıl boyunca beni takip eden benim kutsal üyelerime de iletmek istiyorum" diyerek sonrasında Shincheonji söz eğitimine dair istek ve yüreğini dile getirdi.

 Ve o kişi yine "Genel Başkan sayesinde Tanrı'dan gelen açık sözü alabilir olduğundan dolayı teşekkür eder olduğunu da belirtti ve sonrasında Tanrı ve İsa ile buluşamamış olan biri iseniz bu şekilde derin sözü iletemezsiniz" diyerek "diğer Pastör arkadaşlara da söylüyorum. Benim gördüğüm teyit ettiğim şey bu tüm soruların cevabının kutsal kitap içinde olduğudur, Shincheonji'de o sözü kutsal kitaba göre kanıtlıyor. Gelip sizin de bir kez teyit etmenizi umuyorum" diye de istekte bulundu.

 Genel Başkan Lee de bu yerde bulunan pastörlere bu sözü iletir olmalarının sebebi ve bugünümüz Pastörlerinin rolüne dair söylemde bulundu.

 " Vahiy kitabı yeniden yaratılışın içeriğidir. Vahiy kitabi 21.bölüme bakarsanız ilk gök ilk yer ortadan kalkıp yeni gök yeni yerin yaratılacağını söylüyor. İnsan olsun tüm yaratılmış varlıklar tekrar yaratılışının olacaktır" diye söylüyor ve Vahiy kitabı zamanında Tanrı'nın tohumuyla doğanlar biçilip mühürlenip Tanrı'nın yeni ülkesi yeni halkının yaratılacağını açıkladı.

 Devamında "Vahiy kitabı genel olaylarının sözünü yüreğe yazmış olmak Tanrı'nın tohumuyla doğanlar biçilip eğitim almalarıdır ve Tanrı'nın ülkesi halkları olarak oluşmaktır" diye de söyledi "(Bunun için) İsa Vahiy kitabı genel olaylarını gösterip tüm kiliselere kanıtlar oldu" bugünümüz antlaşma çobanının(vaate göre gelen çoban) rolüne dair de söylemde bulundu.

 Başkan Lee son olarak " Bizler Tanrı'nın kaybolmuş olan ve tekrar aradığı Tanrı ülkesinin bağımsız olan orduları olmalıyız. İsa'nın kanı ve kanıt sözleri ile savaşıp şeytana karşı savaşıp galip gelip Tanrı'nın ülkesi halkını oluşturup 6bin yılın sonunda Tanrı'nın gelip yönettiği dünya olur. Bu kutsal kitap aracılığıyla bizlere bildirilir" ve "Göklerin yasası olan Vahiy kitabı genel olayları sözünü sizlerin de yüreğinize yazmanızı umuyorum. Tanrı da birdir kutsal kitap da birdir , umudumuz da birdir. Tanrı'ya inanan bizler de biriz. We are one!" diyerek cesaretlendirdi.

 İşbirliği antlaşması sonrası paylaşımların hikayeleri de tanıtıldı. Amerika'dan " Yeni Çağın İlk Ögretişleri Mezhep Kilisesi" Shincheonji İsa Kilisesi'nden söz eğitimi yapacak eğitmen isteğinde bulunduğunu ve 100 kişi kadar üyesi ile birlikte sözü öğreniyor olduğunu, Filipinler'den bir pastör Shincheonji İsa Kilisesi sözünü öğrendikten sonra kendi üyelerine bunun eğitimini veriyor durumdadır. Pakistan'da Teoloji Okulu müdürü de MOU(işbirliği) antlaşması sonrasında bu seneden itibaren Shincheonji Siyon Söz İletme Merkezi söz öğrenim sürecine dair dönem başlangıcında bulundu.

 Shincheonji İsa Kilisesi şu zamana kadar MOU işbirliği yaptığı ve Shincheonji açık söz paylaşımında bulunan ülke içi ve dışı Teoloji Okulları ve Kiliseler, Pastörler 67 ülkeden 958 kilise, 22 Teoloji Okulu, 2,155 Pastör bulunmaktadır. Shincheonji İsa Kilisesi ile MOU(işbirliği) yapan Kiliseler ve Teoloji Okulları'na Shincheonji Teoloji ders planları ve Teoloji Eğitmeni isteklerinde bulunup Kutsal Kitap eğitimini eş amaç noktasında tamamlamak için gayretli paylaşımlarda bulunuyor.

 Bu seferki etkinlik sonrasında Shincheonji İsa Kilisesi resmi Youtube kanalı ( https://bit.ly/SCJyoutube ) aracılığıyla kontrolü mümkündür.

 Bir diğer taraftan Shincheonji İsa Kilisesi 2021 yılı Ekim ayından itibaren Vahiy Kitabı Gerçekleşmesini bildiren Seminerler ve Mecazi olarak yazılan Cennet Sırrını bildiren seminerler açarak devam etti. Shincheonji Genel Başkanı Manhee Lee ile 12 Oymakbaşlarının açtığı Vahiy kitabı Semineri Youtube aracılığıyla 24 farklı dilde tüm dünyaya yayınlanıyor ve şu ana kadar toplamda 15milyon izlenmeye ulaşştır.

 Shincheonji İsa Kilisesi orta seviye süreci seminerleri de 31 Mart'tan itibaren 27 Haziran'a kadar 25 konu(her hafta Pazartesi ve Perşembe saat 10.00) Shincheonji İsa Kilisesi Youtube kanalında yayınlanması planlanmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar