18.000 kişilik bir grubun kan bağışları, Güney Kore'de kan arzının istikrarına katkıda bulunuyor

 




COVID-19 nedeniyle kan kıtlığı tüm dünyada yaygındır. Ocak ayında Amerikan Kızılhaçı, hasta bakımı için büyük bir risk oluşturan “ulusal bir kan krizi” ilan etti. Mart ayında ABD merkezli kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Memorial Blood Centers

(MBC), 0 grubu kan stoğunun sadece 1-2 günlük tedarikte bulunmaması nedeniyle kanın “acil durum” olduğunu ilan etti ve üç can kurtarabilecek tek bir kan bağışına halkın katılımı için çağrıda bulundu.

Kızıl Haç'a göre kan, kazalardan kaynaklanan ciddi yaralanmalar, cerrahi işlemler, kansızlık, doğum ve kanser tedavisi de dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanılır. Ancak kan yapay olarak üretilemediğinden uzmanlar, kan temininin tek çözümünün kan bağışı olduğunu söylüyor.

Güney Kore'de, Cennet Kültürü, Dünya Barışı ve Işığın Yenilenmesi (HWPL) ile işbirliği içinde, 18 Nisan'dan itibaren iki hafta boyunca Shincheonji İsa Kilisesi ve HWPL'nin 18.000 üyesi kan bağışına katıldı. Bu sayı ülkedeki en büyük grup kan bağışı olarak kayıtlara geçti.

Kore Kızılhaç Kan Hizmetleri Başkanı Namsun Cho, "Omicron'un etkisi zirveye ulaşğında, Shincheonji İsa Kilisesi büyük çapta kan bağışı başlattı. Kuraklık sırasında yağmur gibiydi. 3 günde bağışçı sayısının 6.000'i geçmesine ve daha fazla kişinin katılmasına şaşırdık. Hayat kurtaran özverilerini takdir ediyoruz.” dedi.

Kan Hizmetlerinden bir yetkili “Yaşamı paylaşırken gerçekten harika bir iş çıkardılar. Bu ölçek, bir ordunun bir yıl boyunca yaptığı kan bağışına eşdeğerdir. Kan bağışçılarının sayısı normal bir gündeki sayının neredeyse dört katı, mevcut kan temini krizinin üstesinden gelmek için büyük bir yardım hareketini gösterdiler." dedi.

“2020'de COVID-19 tedavisinin geliştirilmesi için ülke çapındaki plazma bağışına katılan Shincheonji İsa Kilisesi üyelerine de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Güney Kore'de kan bağışçılarına kan bağışı sertifikaları verilmektedir. Sertifika, kan nakli için ödeme yapılırken kullanılabilir, böylece hastalara yapılan nakil ücretinden düşülür. Shincheonji İsa Kilisesi ve HWPL' in tüm bağışçıları da tedavi için kana ihtiyacı olan hastaların mali yükünü hafifletmek için sertifikalarını bağışladılar.

Genel merkezi Güney Kore, Gwacheon'da bulunan Shincheonji İsa Kilisesi, COVID-19 pandemisinin ilk aşamasından büyük zarar görse de, plazma ve kan bağışları dahil gönüllü faaliyetler yoluyla topluluklara katkıda bulunuyor.

Genel merkezi Güney Kore, Seul'de bulunan HWPL, BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi ve Küresel İletişim Departmanı'na bağlı bir sivil toplum kuruluşudur ve193 ülkede sivil toplum ve uluslararası kuruluşlarla dayanışmaya dayalı eğitim, yardım ve gençlerin güçlendirilmesi yoluyla uzun vadeli barış projeleri yürütmektedir.




   

Yorumlar

Popüler Yayınlar