PLAZMA BAĞIŞINDA Shincheonji' ye GELEN Teşekkür MesajLARI

Shincheonji İsa Kilisesi’nde, Korona virüsten iyileşmiş 4000 kişi ayın 16’sından itibaren 3 sefer plazma bağışı yapmakta

Daegu Atletizm Merkezi kapalı spor salonunda yapılan bağış, ayın 16’sından itibaren gelecek ayın 11’ine kadar yaklaşık 3 hafta sürecek. İlk iki seferde katılmış olan 1700 kişi de içinde olmak üzere toplam 4000 kişi bağış yapacak.

□ Shincheonji İsa Kilisesi Tanıklık Çadır Tapınağı, (Genel Başkanı Lee Man Hee) ayın 16’sından gelecek ayın 11’ine kadar yaklaşık 3 hafta boyunca Korona virüs ilacının bulunması için 4000 kişilik bir grup plazma bağışı yapılacağını belirtti.

□ Salgın Hastalıklar Dairesi geçen ay Shincheonji İsa Kilisesi “Ulke içinde Korona virüsün devamlı olarak yayıldığı ve etkili bir tedavi yolunun bulunamadığı bu durumda toplu plazma bağışı aracılığıyla hızlı bir şekilde plazma tedavisi bulunacaktır.” diye belirterek plazma bağışına destek isteğinde bulundu.

□ Shincheonji İsa Kilisesi geçen Temmuz ve Eylül aylarında 2 sefer toplu kan plazması bağışında bulundu. Şuana kadar plazma tedavisi bulunması için 2030 kişi plazma bağışladı ve onlar içinde yaklaşık 1700 kişi Shincheonji İsa Kilisesi halkıdır. 2 kezden fazla bağış yapanların sayısı ise 312 kişidir.

□ Salgın Hastalık Önlemleri Dairesi Başkanı Kwon Jun Ok, geçen Salı günü bitiş konuşmasında “Plazma tedavisinin bulunması için ayın 16’sından başlayarak 3 hafta boyunca Daegu Shincheonji’de yaklaşık 4000 kişilik plazma bağışı olacaktır.” diye altını çizdi ve “İstekli bir şekilde katılım gösterdiğiniz için ve Daegu şehrindeki Kore Cumhuriyeti Milli Kızıl Haçı’dan gelen destekler için Shincheonji adına teşekkür ediyorum.” şeklinde ekledi.

□ Uçüncü defa yapılan toplu plazma bağışı, Daegu Atletizm Merkezi kapalı spor salonunda gerçekleşti ve sorunsuz bir şekilde yönetimin sağlanması için gönüllü başruvuları da alındı. Bunun yanında ilk iki seferde olduğu gibi vergilerin ağırlığını biraz da olsa hafifletmek için 200 bin ila 300 bin Kore wonu arası olmak üzere bağışçıların ulaşım parası karşılandı.

□ Shincheonji İsa Kilisesi’nin bir üyesi “Haberler aracılığıyla plazma ilacı (GC Pharma) kullanıldığını duyup sevinç duydum ve müteşekkür oldum. (Hastalıktan kurtulan insanlar olarak) Bizlerin yapabileceği en değerli iş budur.” diye belirterek “Plazma bağışını deneyimleyerek tüm üyeler, Korona virüsü yenmenin yolunun tolerans, sevgi ve iş birliği olduğunu farketmeye başladı. Plazma ilacı ile tüm Güney Kore’de Korona virüsü yenmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

□ Buna ek olarak “Her bölgede kiliseye ait olan tesislerin kapatılması emri hakkında endişeler olduğunu duyuyorum. Tüm ülkedeki Shincheonji kiliselerinde, tesislerin kapatılması emri ve toplanma yasağının dışında üyelerin korunması ve toplumun sağlığı ve güveni için Korona virüs tehlikesi ortadan kalkana kadar online ibadet iletmeye devam edilecektir. Bu konuda endişe duymanıza gerek yok.” şeklinde belirtti.

Yorumlar

Popüler Yayınlar