HASTA SAYISI MART AYINDA DURDU  

 KARANTİNANIN STANDART OLDUĞU SHİNCHEONJİ 'İRONİSİ'

Daegu Shincheonji üyelerinden 2 Mart'a kadar 4,266 kişi, 3 Mart'tan itibaren 3.seviyeye geçmiş bugüne kadar 0 kişi "Kilisenin kapatılması, yüz yüze temasın yasaklanması" 

Shincheonji İsa Kilisesi bu yılın başlarında (2020) tüm halkın 'ortak düşmanı'ydı. Bu 31.hastanın ortaya çıkmasından başlayarak sadece Deagu'da 4,200 kişinin korona virüsü salgın hastalığına (covid-19) yakalanmış olduğu içindi. Ancak 2 Mart'ta 12 yaşındaki bir ilk okul öğrencisiyle birlikte sonlanıp, yaklaşık 9 aydır kilisede hiçbir hastalık belirtisi görülmemiştir. Shincheonji, hastaların ortaya çıkmasından itibaren bugüne kadar kiliselerini kapattı ve yüz yüze teması yasaklayarak ironik bir şekilde karantina için 'ders kitabı' haline geldi. 

Ayın 21inde, Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin açıklamasına göre o gün 00.00da Daegu bölgesinde hasta sayısı yeni hasta olan 21kişiyide dahil ederek toplamda 7,518 kişidir. O gün öğleden sonra Deagu Donggu Gwangjin Merkez Kilisesinden 28 üye Covid-19 testinden pozitif sonuç almış, bu ay ortasından itibaren Dalseonggu Yeongshin kilisesinden 61 kişi, Junggu Saebijeong kilisesinden 36 kişi, Namgu Shinil Presbiteryen Kilisesinden 19 kişi dahil olmak üzere Daegu bölgesinden sadece 4 kiliseden toplamda 144 kişinin testi pozitif çıkmıştır. 

Daegu bölgesi hastaların içinden Shincheonji üyeleri 4,266 kişidir. Eğitim alanları üyelerden ayrı tutan Shincheonji istatistikleri 4,202 kişidir. Bu istatistik 12 yaşındaki ilkokul öğrencisi üyenin 2 Martta pozitif raporu aldığı tarihteki istatistikle aynıdır. Bu, o günden itibaren bir tane bile yeni hasta çıkmadı demektir. 

Shincheonji Deagu Kilisesi 18 Şubat'ta ilk hastanın ortaya çıkmasıyla birlikte Daegu Namgu'da ki kilise binasını kendi kendine kapatmıştır. Haftada iki kez (Çarşambe ve pazar) 

olan ibadet ve cuma dua toplantısı, kutsal kitap eğitimi yasaklanmış, yemek paylaşımı, temizlik işleri, yetenek bağışı, atletizm yarışmaları vb etkinliklerinde hepsi durdurulmuştur. Toplantılar, telefon konuşması ve mesaj, video vb şekilde yüz yüze olmayan online olarak değiştirilmiştir. 

Kilise tarafı, bayramlar ya da aile etkinlikleri ile ilgilide şehir dışı seyahatleri yasaklamış, kişisel karantina kurallarını ihlal eden kişiye ibadetlere katılamasının yasaklanacağı şekilde 

emir verilmiştir. Aile içerisinde semptom göstermeksizin yayılan Covid-19 virüsü, bir aydan fazla bir zaman sonra Shincheonji'den tamamen çıkmıştır. 

Shincheonji Temmuz, Eylül ve Kasım ayları olarak 3 parçada tedavi geliştirilmesi için kan plazması bağış etkinliğide yaparak 3,741 kişi kan plazması bağışında bulunmuştur. 24 Şubat günü testi pozitif çıkan 30 yaşındaki bir kadın yılın başından itibaren bireysel olarak Ansan Kore Üniversite Hastanesi ve Aju Üniversite Hastanesi ve Daegu etkinliklerinde toplamda 7 kez kan plazması bağışında bulunmuştur. 

Bir Shincheonji üyesi "Shincheonji'ninde Covid-19 salgınına kurban olduğu gerçeğini en azından bir kez düşünmenizi istiyorum." demiştir. Daegu belediyesinde karşılaştığımız bir vatandaşta " yılın başlarında Shincheonji kelimesini duyduğumda bile sinirleniyordum ancak, sonrasında diğer dini grupların hoşgörülü korona önlemlerini gördükçe objektif bir şekilde karar vermeye çalışıyorum." demiştir. 

Daegu = Jeon Jun Ho Gazeteci

21.12.2020

Yorumlar

Popüler Yayınlar