Shincheonji Genel Başkanı Man Hee Lee Covid-19 Suçlamalarından Aklandı

 



Temmuz ayında tutuklandıktan sonra, Kore'deki Shincheonji Kilisesi Genel Başkanı,  bir kilisede COVID-19 salgını ortaya çıktıktan sonra Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Yasasını ihlal etme suçundan aklandı

DAEGU, KORE, 14 Ocak 2021 /24-7PressRelease/ --  Güney Kore'deki Shincheonji İsa Kilisesi Başkanı Man Hee Lee (89), kilisedeki bir COVID-19 salgını sonrasında Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Yasasını ihlal etme suçundan aklandı.

Daegu’da bulunan bir kilisede yaklaşık 5.000 kişiden oluşan izole bir COVID-19 salgını nedeniyle Şubat ayında başlayan aylarca süren bir soruşturmanın ardından Genel Başkan Lee, 31 Temmuz 2020'de tutuklandı. Salgından kısa bir süre sonra, Koreli yetkililer, temas takibi için kullanmak üzere, diğer kilise yerleri, yurtdışındaki kiliseler de dahil olmak üzere örgütün yaklaşık 300.000 üyesinin listelerini istedi. Müfettişler, Shincheonji kilisesi tarafından verilen listelerin yanlış ve eksik olduğunu iddia ettiler ve Lee'yi hükümet soruşturmasına müdahale etmek ve Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Yasasını ihlal etmekle suçladılar.

Daegu salgını Şubat ayı başlarında asemptomatik ve farkında olmadan COVID-19 pozitif olan bir kadının ("Hasta 31") bir ibadete katılması ve virüsü istemeden yaymasıyla meydana geldi. Diğer üyelerin testleri pozitif çıkmaya başladığında, Hasta 31 ve bir bütün olarak Shincheonji Kilisesi genellikle virüsün "süper virüs yayıcıları" olarak damgalandı. Bazı üyelere aileleri tarafından zulmedildi, işlerinden ayrılmak zorunda kaldılar ve hatta evlerinden tahliye edildi. O zamanlar Kore hükümeti yüz yüze toplantıları durdurmayı önermemiş ve vatandaşlara ülkedeki virüs durumunun kontrol altında olduğuna dair güvence vermişti. Shincheonji yetkilileri pozitif çıkan vakayı fark eder etmez, tüm yüz yüze ibadet ve toplantıları iptal ettiler ve tüm toplantıları çevrimiçi hale getirdiler.

O zamandan beri Shincheonji, şu anda virüsten muzdarip olanlara yardım etmek için aktif olarak çalışıyor. Birçok Shincheonji üyesi, önceki COVID-19 enfeksiyonunu almış ve başkalarına yardım etmek için kullanılan bir şeye dönüştürmüştür. Kilise, 2020'de şu anda hasta olanlara yardım etmek amacıyla antikorların kullanılması için rekor kıran üç iyileşmiş plazma bağış kampanyasına ev sahipliği yaptı.Eylül ayından bu yana, bir aşı veya tedavi geliştirmeye yardımcı olmak amacıyla Shincheonji üyelerinden yaklaşık 6.000 kişi plazma bağışı yaptı.

Bu yılın başlarında salgın yönetiminde yer alan diğer Shincheonji liderleri için halen yargılama süreci devam etmektedir.


 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar