SHİNCHEONJİ DAEGU KİLİSESİ YÖNETİCİLERİ İLK DURUŞMADA SUÇSUZ.."KİLİSE ÜYELERİ LİSTESİNDE EKSİKLİK, BULAŞICI HASTALIK ÖNLEME İHLALİ DEĞİLDİR"


Ayın 3'ünde gerçekleşen Covid-19 davasının ilk duruşmasında pandemi sürecinde üye listesini eksik bir şekilde sunarak Epidemolojik araştırmaları engellemekle suçlanan Shincheonji Daegu Kilisesi yöneticileri hakkında ilk duruşmada beraat kararı çıkmıştır. 

Daegu Bölge Mahkemesi Ceza Kanununun 11.Bölümü (Yargıç Sang Yoon Kim) bugün sabah 10.00'da duruşmayı başlatarak Shincheonji Daegu Kilisesi Oymak Başı A Bey'de dahil olmak üzere 8 kişiyi dair bir karara varmıştır. A Bey ve diğer görevliler, üye listesini kasıtlı olarak sunmama suçuyla (Bulaşıcı Hastalıkların Önlenmesi ve Yönetimi Yasası'nın ihlali ve hiyerarşik düzene uymama, kamu işlerinin engellenmesi vb.) mahkemeye teslim edilmişti. Mahkeme, her suçlama için suçsuzdur kararı vermiştir. 

Bu kişiler Daegu bölgesinde Covid-19'un yayıldığı geçen yılın Şubat ayının 20'sinde Daegu Belediyesi bütün kilise üyelerinin listesini istemiş, ancak kimliklerinin açıklanmasını istemeyen 133 kişiyi eklemeden listeyi sundukları gerekçesi ile aynı yılın Temmuz ayının 13'ünde dava açılmıştı. 

Bununla birlikte Suwon Bölge Mahkemesi, geçen ayın13'ünde hükümetin, Covid-19 karantina sürecini ve Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Yasası'nı ihlal ettiği gerekçesiyle hapsettiği  Man Hee Lee, Shincheonji İsa Kilisesi Tanıklık Çadır Tapınağı Genel Başkanı(89) ile ilgili suçsuz kararı vermişti. Mahkeme, Shincheonji Kilisesinin karantina yetkililerine üye listesini eksik vermiş olmasının karantina faaliyetlerinini engellemediğine karar vermiştir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar