Güney Kore'de 70.000'den Fazla Kan Bağışçısı ile Kayda Geçen En Çok Yapılan Kan Bağışı Olarak Yeni GUINNESS DÜNYA REKORLARI™ Ünvanı

 


    Ço
ğu insanın 24 saat içinde çevrimiçi bir şekilde kan bağışçısı olarak kaydolması için Koreli gönüllüler, GUINNESS DÜNYA REKORLARI™'nda listelendi. 1 Ekim'de gönüllü gençlik grubu "WE ONE ONE", Dünya Rekoru'na meydan okumak için 71.121 gönüllü için 24 saat boyunca çevrimiçi kan bağışı başvurularını tamamladı.

 70.000 kan bağışçısının rekor mücadelesi, 'Life ON Youth ON' adlı kan bağışı kampanyasını yürüten Koreli bir gençlik kuruluşu olan We Are One liderliğinde yürütüldü; COVID-19'un neden olduğu kan ihtiyacının üstesinden gelmek amacıyla kan bağışının önemi konusunda farkındalığı artırmak için hazırlandı.

 DSÖ tarafından Haziran 2022'de yayınlanan Kan Güvenliği ve Kullanılabilirliği Küresel Durum Raporuna göre, COVID-19 salgını sırasında kan ihtiyacı tüm ülkeleri etkiledi. Yine Ocak 2022'de Amerikan Kızılhaçı, ABD'nin ulusal bir kan kriziyle karşı karşıya olduğunu duyurdu - on yıldan uzun bir süre içerisinde görülen en kötü kan sıkıntısı yaşanmaktadır.

 Kore Kızılhaçı'nın resmi kan bağışı akıllı telefon uygulaması olan 'Red Connect' aracılığıyla, tüm gönüllüler kan bağışı başvurusunu 1 Ekim sabah 8:00'den 2 Ekim saat 08:00'e kadar 24 saatte tamamladılar. Bu sayı, Hindistan tarafından tutulan 10.217 (8 saat) önceki dünya rekorunun yaklaşık yedi katıdır.

 WE ARE ONE organizasyonu başkanı Junsu Hong, “Bu olay, sadece gönüllüler sayesinde değil, aynı zamanda kan ihtiyacını çözmek için ön saflarda çalışan Kore Kızılhaç yetkilileri ve verimli bir kan bağışı başvuru sistemi geliştiren BT şirketi sayesinde mümkün oldu. Bu anlamda büyük bir önemi var. Hepimiz bir olduğumuzda COVID-19'un yenilebileceğine inanıyorum” dedi.

 Bu yıl 30 Temmuz'daki açılışından bu yana '70.000 Kan Bağışı Kampanyası'nı 27 Ağustos'tan bu yana yürüten "WE ARE ONE", ayın 11'i itibarıyla toplam 43.811 kişi kan bağışını tamamladı, Kasım ayına kadar 70.000 kişilik kan bağışının tamamlanması planlanıyor.

 Resmi kayda GUINNESS WORLD RECORDS™ web sitesinden erişilebilir. https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/714849-most-people-to-sign-up-as-blood-donors-online-in-24-hours

Yorumlar

Popüler Yayınlar