Siyon Söz İletme Merkezi 100.000 Mezun ile Dünyanın En Fazla Mezun Sayısına Ulaşıyor

 




20 Kasım'da öğle saatlerinde Daegu Stadı'nda yapılan törende 500'den fazla eski ve yeni pastörler mezun oldu. Güvenlik kazalarına hazırlıklı olmak amacıyla yerel yönetimlerle işbirliği ağı oluşturulup ortak bir kontrol odası kuruldu. Birinci, ikinci ve üçüncü öncelik de güvenlik konusu oldu. Konaklama gibi tüm ilgili faaliyetlerin bölge içinde yapılmasını sağlayarak yerel ekonominin canlanmasına katkıda bulunuldu.

Tek bir söz iletme kuruluşu olarak en büyük mezun sayısına ulaşan Siyon Söz İletme Merkezi'nden 100.000 kişi mezun oldu.

Shincheonji İsa Kilisesi'nin bir Kutsal Kitap eğitim kuruluşu olan Siyon Söz İletme Merkezi, 20 Kasım'da Daegu Stadyumu'nda 113. mezuniyet törenini düzenledi. Bu günde toplam 106.186 kişi mezun oldu ve bu sayı da Kiliseyi, dünyanın en büyük teolojik eğitim kuruluşu yapmaktadır.

Güvenlik nedeniyle Kore'deki mezuniyet törenine katılan kişi sayısı 80.000 ile sınırlı oldu. Mezuniyet törenine toplamda yaklaşık 300.000 kişi (çevrimiçi veya çevrimdışı olarak) YouTube canlı yayınlarından dokuz dilde katıldı.

Mezuniyet töreni,  son zamanlarda oldukça endişe duyulan güvenlik sorununu önlemek için etraflıca hazırlandı.  Shincheonji İsa Kilisesi, "Bu etkinliği hazırlarken güvenlik birinci, ikinci ve üçüncü önceliğimizdir" dedi. Dezenfeksiyonu, güvenliği, trafiği ve düzeni birkaç kez kontrol etmek için yerel yönetimlerle bir işbirliği ağı oluşturacağız ve polis, itfaiye, Daegu-si ve Suseong-gu Ofisi güvenlik yetkilileri ile olayı izlemek için bir kontrol odası kuracağız. "

Ayrıca, "kilisenin kendisi, mekanın içinde ve dışında düzeni sağlamak için toplam 14.000 güvenlik personeli görevlendirdi ve aşırı kalabalığı önlemek için katılımcıların etkinlik alanına dört saatten fazla girip çıkmasını sağladı." dedi. Kaza ihtimaline karşı 180 civarında sağlık personeli ve 4 ambulans da hazır beklemektedir” dedi. Tüm güvenlik personeline acil kurtarma eğitimi verildi ve tüm mezunlar acil kurtarma videolarını da izleyerek eğitimi tamamladı. "Bu mezuniyet töreninin özellikle güvenlik odaklı olduğunu vurguluyoruz" diye açıkladı.

Etkinliğin ilk kısmı açılış töreninden ve ikinci kısmı da mezuniyet töreninden oluşmaktadır. Birinci kısım Tanrı'ya övgü ilahileriyle başladı, tebrik konuşmaları, tebrik mesajları, temsili dualar ve Başkan Man-Hee Lee'yi anma konuşmaları takip etti. İkinci kısımda bir kutlama performansı, Siyon Söz İletme Merkezi Başkanı'nın tebrik konuşması, mezuniyet sertifikası, püskül döndürme, ödül töreni, mezunların ifadesi ve özel bir performans yer aldı.

113. Sınıf Mezunları arasından 37'si Kore'de, 485'i yurt dışında olmak üzere toplam 522 pastör, eğitimi tamamladı. Eğitime katılan pastör oranı diğer yıllara göre önemli ölçüde artmıştır.Bu durum, COVID-19 nedeniyle online bir sınıf ortamının oluşturulmasıyla yakından ilgilidir. Öğrencilerin başkalarından habersiz ders alabilecekleri bir ortam yaratıldığından, pastör ve teoloji eğitimleri sayısı hızla arttı. Mezuniyet günü kabul konuşmalarını yapacak olan mezunların iki temsilcisi de pastördür.

Vahiy (İleri Seviye) içeren Başlangıç Seviyesi , Orta Seviye kursa katılan pastörlerin, COVID-19 salgını sürecinde diğer insanlardan habersiz online eğitime katılabilmeleri, pastör sayısındaki artışın arka planında yer alıyor.

Mezuniyet töreninde Koreli bir mezun temsilci on yıldır pastörlük yapmaktadır. 20 yıllık hizmetten sonra, "Geleneksel teolojiyi yalnızca teoloji okulunda öğrendim ama Vahiy hakkında pek bir şey bilmiyordum. Zor kelimeler dışında, imanlılara iletmek için sadece kolay kelimeler öğretildi. Tanrı'nın sözüne ekleyip çıkarttığım için tövbe ediyorum" dedi. "Bütün varlığımı ortaya koydum ve gerçeğe geldim." İnsanlığı incelemeye değil, beni cennete götüren gerçek teolojiyi öğrendim."Bana yaşama şansı verdiği için Tanrı'ya şükrediyorum" dedi.

Denizaşırı mezunların bir temsilcisi olan Hintli bir Pastör, geçen yıl ekim ayında Shincheonji Kilisesi'nin online bir dersini alıp Mutabakat Antlaşması imzaladıktan sonra kendi teoloji okulunun adını Hepto Siyon Söz İletme Merkezi olarak değiştirmiştir.

Şu anda, iki kiliseden sorumlu pastör de dahil olmak üzere kilisenin 294 üyesi, Siyon Söz İletme Merkezi'nin tüm kursunu tamamladı ve 113. sınıf mezunları olarak listelendi.

Bu arada  Shincheonji İsa Kilisesi, Daegu'da COVID-19 salgınından bu yana ilk büyük ölçekli yüz yüze etkinliği düzenleyerek yerel ekonominin canlanmasına ve yerel sakinlerle bir arada olmak için katkı sağlamaya odaklandı. 100.000 kişinin ulaşım, konaklama, yemek gibi olası tüm tüketim faaliyetleri bölgede yaşayanlara yardımcı olmak için yapılmıştır.

Ayrıca Itaewon felaketinden sonra etkinliğin yapılıp yapılmayacağı teyit edilememişti ancak yerel firmalarla olan sözleşme durumu göz önünde bulundurularak çift taraflı kazanç fırsatından vazgeçmek yerine etkinliğin, büyük ölçekli yerli ve yabancı etkinliklere ev sahipliği yapmanın bilgi birikimine dayanan, güvenlik odaklı bir şekilde yapılmasına karar verildi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar